Az önelemek 1. rész

Jang tűz

A Nap analógiája. Meleget sugárzó, szenvedélyes, örök optimista és mégis stabilan kiszámítható jegy. A Jang Tűz emberek is olyanok, mint a nap. Szeret a középpontban lenni, egy Jang Tűz embert mindig sokan vesznek körül és ő maga is igényli ezt. Észrevehető a Jang Tűz jegyűeken, hogy mindig szélesen mosolyognak, melegséget sugároznak, arcuk piros pozsgás, szemük mosolygó. Kedves, barátságos, ő mindig mindenkire egyformán tekint. Képes bárki arcára mosolyt csalni, üde és gyermeki lelkesedés jellemző rá. Szürke hétköznapok színfoltja tud lenni.

Nagyon impulzív személyiség. Örök optimizmus és lelkesedés kíséri át egész életében, persze neki is vannak nehéz pillanatai, amiket képes szélsőségesen megélni. Viszont mindezen hamar képes túljutni, amint őszintén kitombolta magából. Az önmarcangolás és a múlton való rágódás nem az ő stílusa. Szereti megélni a jelent és optimistán a jövőbe tekint.

A Jang Tűz társaságában jó lenni. Mindig átadja magából a jó kedvet, a lelkesedést, vidámságot. Bárkit képes kihúzni a rossz kedvből, mert nem sokáig tudja elnézni a másik savanyú arcát. Így mindent megtesz, hogy a másikat felvidítsa. Ha kell olyan történeteket fog mesélni, amivel szórakoztatja a másikat, kedvesen érdeklődik a dolgai felől.

Jan tűz naivan áll az emberekhez, éppen ezért csalódásainak egyik fő oka ez. Nehezen tudja el hinni, hogy vannak ártó, manipulatív emberek. Nem néz a kedvesség mögé, hogy vajon milyen szándék áll mögötte. Éppen ezért sokszor megeshet vele, hogy kihasználnák és ő sokadjára se érti, hogy miért történt.

A Jan Tűz emberek nagyon őszinték, ami szívükön az a szájukon. Az érzelmei vezérlik, így nehezére esik nem ösztönből reagálni. Hirtelen és meggondolatlan, leplezetlen őszinteségével gyakran sebeket ejt a környezetén. Szereti megtartani a határait. Mindenkivel kedves és előzékeny, de a a túl személyes, intim kérdéseket elhárítja vagy megpróbál kibújni a válaszadás alól.

Rutin orientált, akkor érzi igazán jól magát, ha jól bejáratot, rutin szerű dolgokat csinálja. Ez adja neki a kiszámíthatóságot. Nehezére esik olyat csinálni, amit nem ismer, ami új számára. Jang Tűz az a jegy, aki nem szeret kísérletezni. Ha még is valami újjal találja szemben magát, akkor is a jól bevált módszerét veszi elő. Olyan, mint a Nap, ami keleten kel és nyugaton nyugszik le, pályájáról pedig soha sem tér le.

Jang Tűz és a munka

Munkájával kapcsolatban is tele van energiával, ezer fokon ég. Telhetetlenség és megbízhatóság szempontjából a legjobb munkatárs. Jang Tűz az a munkaerő, aki nagyon ritkán jelent beteget, ha mégis, akkor egész biztosak lehetünk benne, hogy valóban nem tud talpra állni, más esetben még féllábon is bemenne dolgozni.

Sokszor túl vállalja magát, nem tud nemet mondani, ezért ő az aki bevállalja a túlórákat, minden nemű segítség kérésnek örömmel mond igent. Ennek az a hátul ütője, hogy családjára, szerettei és saját magára már nem igen marad ideje, energiája. Akkor se tud leállni, mikor már szervezete figyelmezteti és betegség jelei mutatkoznak.

A kéretlen tanácsokért nincs oda, hamar leállítja az illetőt, hiszen kellően nagy az önbizalma, hogy ne kérjen tanácsokat. Rossz napjakor meglehet, hogy feletteseitől se veszi jó néven az iránymutatást.

Alkalmazottként olyan munkakörben érdemes mozognia, ahol szakterületén belül kiépítheti a napi rutinját és nem várnak el tőle változásokat. Fontosan számára a munkahelyi kapcsolatok is.
Szívesen vállal vezetői szerepet, hiszen optimista személyiségével és masszív munkabírásával képes lelkesíteni kollégáit. Ha elköteleződött, akkor képes lelkesedésével magával húzni a csapatát és kitartását átragasztani a többiekre.

Amit meg kell tanulnia az a diplomácia. A kommunikáció, a disztingváció neki nagyon hasznos és fontos tanulni való, hiszen őszintesége lévén nem válogatja meg kinek mikor mit mond.
Az is fontos, hogy ne égesse két végén a gyertyát. Tudatosan meg kell tanulnia nemet mondani és pihenni.

Jang Tűz és a párkapcsolat

Párkapcsolatban is igen szenvedélyes. Kapcsolati nem mentesek a drámáktól, a túl fűtött érzelmektől. Ő az, aki a csillagokat is képes lenne lehozni szerelmének. Elég szenvedélyes, de előfordul, hogy minden ok nélkül alább hagy a lángolás. Jang Tűz érzelmi élete elég hullámzó, nem mentes a hangulat ingadozásoktól.

A rutin a párkapcsolatában is megjelenik. Fontos szerepet kap a kiszámítható, mindennapi rutin. Pl. hogy mindig ugyanabba az étterembe menjen ugyanazon napon. Unalmasnak ettől függetlenül se mondható, hiszen magas lángon ég. Jang Tűz az, aki azt szereti ha pezseg körülötte az élet. Így párkapcsolatában sincs oda az állóvízért. Az se zavarja, ha nagy veszekedések vannak a párjával. Olyan, mintha szappanopera jelentei zajlanának le időnként a párkapcsolatában, hiszen időnként vágyik az izgalomra, a felfokozott érzelmi állapotra, hogy ezekkel töltse meg a kapcsolatát. Sokszor szándékosan is kiprovokálhatja, amiket hatalmas kibékülések követnek. Jang Tűz párkapcsolata nem éppen a langyos együttlétekről szól. Így meg kell tanulnia indulatait kicsit kordában tartani és nyers őszintesége helyett finomabban kifejezni mondani valóját.

Jang Tűz gyerekek

Gyerekekre jellemző a jó kedved, naivitás, nyílt és őszinte tekintet és vidám kisugárzás. Tele van életörömmel, nehezen lehet letörni a kedvét, mert azonnal észébe jutnak a jó dolgok, a kalandok és boldogan veti bele magát. Jang Tűz gyerek esze nagyon gyorsan vág, viszont csak azt tanulja meg ami érdekli. Ha igazán érdekli, akkor teljes lelkesedéssel beleveti magát, persze csak addig amíg lejjebb nem apad a lelkesedése. Tenni akarása hullámzó addig érdemes meglovagolni, amíg lelkesedik. Hagyni kell, hogy mindent kipróbáljon és válogathassa hobbiját, hiszen kis idő elteltével más dolgok fogják érdekelni. 

Már kis korától nagyon őszinte, szó kimondó, akaratát elég korán elkezdni érvényesíteni. Kis Jang Tűz kellemetlen perceket tud okozni a szüleinek, nem igen lehet tartósan beragasztani a száját, hiszen bármilyen módot megtalál arra, hogy kimondhassa, amit szeretne. 


Híres Jang Tűz napon született emberek

Árpa Attila
Bodrogi Gyula
II. János Pál pápa
Leonardo DiCaprio
Mahatma Gandhi
Nelson Mandela
Oroszlán Szonja
Sharon Stone
Steve Jobs


Következő önelem a Jin Tűz.

Szeretettel:
Alexandra 


Megjegyzések