Kínai asztrológiáról



Kínai asztrológiával kapcsolatban mindenkinek az állatévek jutnak eszébe. Sokan ismerik melyik állatéveben született, de valószínű, hogy sokan nincsenek tisztában a jelentésével. Nekem is sokan mondják, hogy melyik évben születtek és az alapján mondják vagy másik esetben tőlem kérik, hogy meséljek arról, milyenek is ők. Mindig fel kell világosítanom az embereket, hogy az állatév csak egy része a horoszkópnak és önmagunk eszenciáját igazából más adja. 
A nyugati asztrológiához hasonlóan a személyre szabott elemzéshez a kínai asztrológiában is szükség van a pontos születési időpontra és helyre. 

Az 5 őselem

A keleti metafizika az embert is a természet részeként kezeli, így különböző egyéni karakterek kialakulásának alapja, az őselemek különböző arányú egyvelegében rejlik. 
Mind az 5 őselemnek van Jin(lágyabb, befogadóbb, nőiesebb) és Jang(aktív, erőteljes, férfiasabb) aspektusa.


Születésed napján megjelenő őselem, ami pecsétként égett energetikai testedbe, azaz elem, amit a kínai asztrológia önelemnek nevez.
Ezért is fontos tudni, hogy az ellenben a köztudatban lévő állatévvel, az önelem ezerszer többet árul el rólad, hiszen ez vagy igazán te. Hatással van a személyiségedre, a gondolkodás módodra. 

Horoszkóp

Horoszkóp meghatározásához szükség van a pontos születési hely és időpontra. Kínai asztrológiában, ha valaki nem tudja a születési óra/percét, még fellehet állítani a  horoszkópot, ellenben a nyugati asztrológiával, ahol viszont az aszcendens és a házak miatt elengedhetetlen.
Ha minden meg van, ami szükséges, akkor egy kalkulátor segítségével megtudod nézni, hogyan is néz ki a horoszkópod. http://kinaiasztrologia.com/kalkulator/kinai_horoszkop_kalkulator.html?id=1
Ez után láthatod, hogy a nap oszlopod felső részén minőség található, ami az önelemed. 


Az állatjegyekben is megtalálható az 5 őselem, viszont sokkal összetettebben. Ezek alul találhatóak a képletben. Olyan tudást, képességet mutatnak, aminek nem feltétlen vagy tudatában. Míg a felső rész a már ismert, az ott található képességeidet, tulajdonságaidat rendszerint tisztában vagy velük.

A teljes horoszkóp kielemezése már elmélyült tudást igényel.


Alexandra R

Megjegyzések